top of page

Kuvituksia ja kuvitelmia

Teen digitaalisia kuvituksia taidokkaasti tarkoituksen vaativalla tyylillä ja otan haltuun laajatkin kokonaisuudet. Kuvitan ammattitaidolla niin kirjat, myyntivaunut, aikakauslehdet kuin vaikka isot muraaliteippauksetkin. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti luontoon ja ympäristöön liittyvät työt. 


WSOY:n Muumi Luonto -sarjan neljään teokseen Hemulin kasvio, Nuuskamuikkusen kalakirja, Pikku Myyn ötökkäkirja ja Muumimamman sienikirja olen piirtänyt yli 1000 luontoaiheista kuvitusta yli 500 Suomessa tavattavasta eliölajista. Sarjan kirjojen oikeudet ovat myydyt Suomen lisäksi ainakin Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Viroon ja Venäjälle.

Suomen Luonto -aikakauslehdessä pidän kokosivun Mökkipäiväkirjaa missä kerron ja kuvitan pieniä huomioitani Raaseporissa sijaitsevan mökkimme lähiluonnosta ympäri vuoden kierron. Kotipuutarha-lehden vakituisena kuvittajana olen toiminut keväästä 2023 asti.

Vuonna 2020 sain puhaltaa henkiin Raaseporin kaupungin markkinointikoordinaattori Martina Rosenqvistin

idean Raaseporin Aarrekartasta, kätevästä taskuun menevästä esitteestä ja kartasta, joka esittelee Raaseporin kätkettyjä helmiä ja parhaimpia aarteita. Leikkisästä ja iloisesta kuvituksesta on viime vuosien aikana tullut monen suosikki ja se on jalkautunut näkyväksi osaksi koko Raaseporin kaupungin ja matkailun viestintää. Keväällä 2024 kartasta otettiin jo kolmas painos ja yhteensä karttaa onkin painettu jo 120 000 kappaletta jakoon!

2023 WSOY julkaisi Miina Mäen ja minun Elonkirjon, joka on syväsukellus Suomen ainutlaatuiseen luontoon ja esittelee lähemmäs 450 Suomen monimuotoisen luonnon kannalta tärkeää lajia ja avaa niiden merkitystä luonnon monimuotoisuuden kannalta. Huippu juttu on, että Elonkirjo pääsi vuoden 2023 WWF:n Vuoden luontokirja -finalistinelikkoon!

Ole rohkeasti yhteydessä!

bottom of page